Nieuws

Publicatiedatum:

Het coronavaccin

Het vaccineren van de Belgische bevolking is ondertussen al even bezig. Vanaf midden maart zou de vaccinatie van 65-plussers beginnen, en komt de kans om u te laten vaccineren dichterbij.

Vandaar dat we wat informatie meegeven over het vaccin, zodat u met een veilig gevoel een inenting kan ontvangen.

  • Coronavaccins zijn niet te koop. Er gaan oplichters rond die proberen om aan hoge prijzen mensen een vaccin aan te smeren. Dit gaat hoogst waarschijnlijk om nepvaccins die zelfs gevaarlijk kunnen zijn. Het is dus sterk aangeraden hier niet op in te gaan en te wachten tot u door de overheid wordt opgeroepen voor de vaccinatie(s).

 

  • Hoe gaat de procedure om u te laten vaccineren dan wel van gang? Wel, zoals hierboven vermeld zou de vaccinatie van 65+plussers kunnen starten vanaf midden maart, maar door de vertragingen van de leveranciers van de vaccins is er geen zekere startdatum. Waar u wel zeker van kunt zijn is dat u ofwel via de post een brief zal ontvangen, ofwel een sms of een email. Hierin zal u alle informatie over de datum en plaats van de vaccinatie vinden. Indien u gecontacteerd wordt met de vraag naar bankgegevens, overschrijvingen om het vaccin aan te kopen of andere vragen, dan is dit waarschijnlijk nep en kan u hier beter niet op ingaan.

 

Er dient mogelijk nog wat geduld uitgeoefend te worden, al zal u zeer binnenkort het vaccin mogen ontvangen in één van de vaccinatiecentra.

Bronnen:

https://www.info-coronavirus.be/nl/vaccinatie/

https://www.demorgen.be/voor-u-uitgelegd/vaccinatieteller-belgie-hoe-ver-staat-ons-land-met-de-vaccinatie-en-wanneer-is-het-uw-beurt~b7bedf0c/?utm_source=link&utm_medium=app&utm_campaign=shared%20content&utm_content=free

https://huis.vub.ac.be/corona/kennisbank.php/294

Elektrische fietsen: handig! Maar wees bewust van de risico’s