Nieuws

Publicatiedatum:

Ouderenweek 21-27 november

De Ouderenweek, of de week van de derde leeftijd, is een jaarlijkse campagne georganiseerd door de Vlaamse Ouderenraad. Ze organiseren samen met enkele ouderenorganisaties een week waarin extra aandacht wordt besteed aan een bepaald thema. Dit jaar zal het thema 'cultuurparticipatie' zijn. Er worden verschillende initiatieven genomen om de drempel naar cultuur voor ouderen te verlagen. 

Extra info: http://www.ouderenweek.be

Inbraakpreventie tijdens de donkere wintermaanden

Tijdens de wintermaanden worden de dagen korter en donkerder. Vaak is men nog niet thuis van het werk of van een uitstap wanneer het al donker is. Hoewel het aantal inbraken elk jaar daalt, verkiezen inbrekers daarom nog steeds de wintermaanden om hun slag te slaan.

Bloedprikkel

De bloedprikbende

Sinds kort hebben oplichters in Nederland een nieuwe techniek ontdekt. Het is een babbeltruc om aan waardevolle spullen of geld te komen. Ze doen dit aan de hand van de bloedpriktechniek.

Meisje op laptop

Kleinkinderen en de gevaren van internet

Grootouders springen de dag van vandaag op regelmatige basis mee in voor de opvang van de kleinkinderen. Veel is anders tegenover vroeger. De tijd van twee tv-zenders en samen puzzelen lijkt al ver achter ons te liggen.