Nieuws

Publicatiedatum:

Ongewenste oproepen, wat doe je ermee?

Iedereen wordt wel eens telefonisch gecontacteerd door een onbekend nummer. Dat wil niet altijd noodzakelijk zeggen dat het om iemand onbekend gaat. Er zijn immers mensen die met een privénummer bellen en daar een bepaalde reden voor hebben: omwille van hun beroep, omdat ze hun persoonlijke gegevens willen beschermen of omdat ze gewoonweg vergeten zijn deze functie uit te schakelen voor het toestel waarmee ze bellen.

Het kan echter ook zijn dat je ongewenst opgebeld wordt door een anoniem nummer en dat kan als zeer onaangenaam ervaren worden, al zeker wanneer dit meermaals per dag voorkomt. Denk dus goed na vooraleer je je telefoonnummer aan iemand geeft als je dit zoveel als mogelijk wilt vermijden. Het zit namelijk zo dat je de kans vergroot op anonieme bellers als je je nummer aan veel personen en bedrijven geeft. Meestal gebruiken commerciële callcenters een privénummer om contact op te nemen. Zij blijven bellen tot er effectief iemand opneemt. Wanneer je deze telefoons liever niet ontvangt, kun je je inschrijven op www.bel-me-niet-meer.be om te vermijden dat je deze oproepen nog krijgt.

Je kan ook de ACR-functie (Anonymous Call Rejection) activeren op je gsm of vaste telefoon. Daarmee ga je anonieme nummers automatisch weigeren op jouw toestel. Wanneer je het op je vaste lijn wil activeren dien je wel contact op te nemen met je telecomaanbieder.

Als dit niet volstaat kan je via je gsm of telecomaanbeider van je vaste lijn het onbekende nummer blokkeren. Hierdoor zal elke oproep van dat nummer automatisch geblokkeerd worden en heb je er verder geen last meer van. Verder kan je indien nodig via je aanbieder je nummer veranderen. Zorg alvast dat je je er niet ongemakkelijk blijft door voelen.

Bron + foto: https://www.secunews.be/index.php/nl/thema-s/kleine-criminaliteit/2900-ongewenste-oproepen-van- onbekenden-wat-kunt-u-ertegen-doen

De gemeenschapswacht – jouw aanspreekpunt in de straat

Mogelijk heb je ze al gespot in jouw stad of gemeente, de mannen en vrouwen in paarse jassen met als opschrift ‘Gemeenschapswacht’.

BE-Alert- een verwittigd man/vrouw is er 2 waard

Wanneer er in je buurt een gevaarlijke situatie zich voordoet, is het voor je eigen veiligheid van groot belang dat je hier snel en correct van op de hoogte wordt gebracht...

Buurtinformatienetwerken

Een Buurtinformatienetwerk of een BIN is een samenwerking tussen de lokale politie, de lokale bestuurlijke overheid en buurtbewoners.