Nieuws

Publicatiedatum:

Nieuwe vragen in de preventiequiz!

We hebben de preventiequiz aangepast met vragen die je kan terugvinden in de eerder verschenen nieuwsberichten. Aangezien in elk nieuwsbericht ook een concrete tip naar voren komt, kan je nu ook jouw kennis testen op gebied van preventie in allerlei domeinen. Vragen die gaan over preventie in tijden van Corona, de actie 1-dag-niet, Phising,  etc.

 

Ga de uitdaging aan en leer enkele nieuwe tips in de preventiequiz!

 

 

Brandveiligheid first!

De wintermaanden staan gelijk aan sfeer en gezelligheid. Een kerstboom hier, een lichtje daar. We kijken er allemaal naar uit om na sinterklaas ein-de-lijk onze kerstboom te zetten en het huis te versieren met kerstlichtjes, kaarsen, …  Wees echter ook voorzichtig, want een ongeluk is snel gebeurd! Een onveilige kerstboom of kerstversiering kunnen in enkele seconden voor veel gevaar zorgen.

Daar zijn de donkere wintermaanden weer… en ook de inbrekers!

Op 31 oktober ging de wintertijd in en dus ook kortere dagen. Dit samen met de feestdagen in het vooruitzicht, is dé periode van woninginbraken weer aangebroken!

Zet dieven schaakmat

Uit cijfermateriaal van de politie blijkt dat het aantal diefstallen uit voertuigen stijgt. Dieven spitsen zich meer en meer toe op het ontvreemden van waardevolle spullen, zoals de autoradio en gps.