Nieuws

Op hotel

Publicatiedatum:

Een hotel, niet enkel een oase van rust...

We kunnen terug op reis gaan en een leuk hotel boeken. Zeker wanneer we in vakantiestemming zijn, dreigen we wel eens te vergeten dat ook in de hotels criminaliteit zijn weg vindt. Als hotelgast moet je dan ook goed uitkijken. 
 
Laat de (vakantie)pret daarom niet bederven door deze belangrijke tips telkens in het achterhoofd te houden:

  • vraag altijd om je kamernummer op te schrijven in plaats van het luidop te vernoemen. Je wil niet dat vreemden horen op welke kamer je verblijft.
  • als je 's nachts geen onverwacht bezoek wil, let dan altijd goed op of de tussendeuren van communicerende kamers goed afgesloten zijn.
  • gebruik nooit het kaartje 'please clean the room' want zo laat je blijken dat er niemand in de kamer is.
  • deponeer echt kostbare bezittingen liever in de kluis van het hotel dan in je eigen kamerkluisje. Vraag dan wel steeds een ontvangstbewijs.
  • laat bij het ontbijt nooit sleutels of tassen achter aan de tafel. Een diefstal aan de ontbijttafel is snel en ongezien gebeurd.

Geniet van je vakantie!

Verkeersagressie

Verkeersagressie

Vertegenwoordigers, vrachtwagenchauffeurs, vuilnisophalers… allemaal beroepen waar werknemers vaak de baan op moeten en in sommige gevallen geconfronteerd worden met het agressief gedrag van andere weggebruikers. Maar ook de gewone chauffeur of fietser die occasioneel een ritje maakt loopt het risico hier vroeg of laat mee in aanraking te komen. 

Rookmelder batterij vervangen

Brandpreventie

Heel wat nieuwe technologieën maken het ons de laatste jaren een stuk makkelijker, zowel voor senioren als de beroepsbevolking. Denk maar aan de PC, tablet & smartphones waar we in een klik kunnen te weten komen wat er elders in de wereld aan het gebeuren is.