Nieuws

Op hotel

Publicatiedatum:

Een hotel, niet enkel een oase van rust...

We kunnen terug op reis gaan en een leuk hotel boeken. Zeker wanneer we in vakantiestemming zijn, dreigen we wel eens te vergeten dat ook in de hotels criminaliteit zijn weg vindt. Als hotelgast moet je dan ook goed uitkijken. 
 
Laat de (vakantie)pret daarom niet bederven door deze belangrijke tips telkens in het achterhoofd te houden:

  • vraag altijd om je kamernummer op te schrijven in plaats van het luidop te vernoemen. Je wil niet dat vreemden horen op welke kamer je verblijft.
  • als je 's nachts geen onverwacht bezoek wil, let dan altijd goed op of de tussendeuren van communicerende kamers goed afgesloten zijn.
  • gebruik nooit het kaartje 'please clean the room' want zo laat je blijken dat er niemand in de kamer is.
  • deponeer echt kostbare bezittingen liever in de kluis van het hotel dan in je eigen kamerkluisje. Vraag dan wel steeds een ontvangstbewijs.
  • laat bij het ontbijt nooit sleutels of tassen achter aan de tafel. Een diefstal aan de ontbijttafel is snel en ongezien gebeurd.

Geniet van je vakantie!

Brandveiligheid first!

De wintermaanden staan gelijk aan sfeer en gezelligheid. Een kerstboom hier, een lichtje daar. We kijken er allemaal naar uit om na sinterklaas ein-de-lijk onze kerstboom te zetten en het huis te versieren met kerstlichtjes, kaarsen, …  Wees echter ook voorzichtig, want een ongeluk is snel gebeurd! Een onveilige kerstboom of kerstversiering kunnen in enkele seconden voor veel gevaar zorgen.

Daar zijn de donkere wintermaanden weer… en ook de inbrekers!

Op 31 oktober ging de wintertijd in en dus ook kortere dagen. Dit samen met de feestdagen in het vooruitzicht, is dé periode van woninginbraken weer aangebroken!

Zet dieven schaakmat

Uit cijfermateriaal van de politie blijkt dat het aantal diefstallen uit voertuigen stijgt. Dieven spitsen zich meer en meer toe op het ontvreemden van waardevolle spullen, zoals de autoradio en gps.