Nieuws

Phising

Publicatiedatum:

Cybercriminaliteit

Vele krantenkoppen beweren dat er in Limburg meer en meer sprake is van cybercriminaliteit. Het gaat daarbij soms om kleine bedragen, maar gemiddeld zijn mensen bijna 4000€ kwijt.

De vraag is, hoe vatbaar ben jij voor phishing?

Via de website van Radio 2, waar ze een week lang onderzoek gedaan hebben naar phishing, kan je een test doen om te bekijken hoe vatbaar je bent: https://radio2.be/artikels/hoe-vatbaar-ben-jij-voor-phishing-doe-de-test

En nee, dit is geen verdachte link. Je mag er gerust op klikken om de test te doen 😊.

Maar hoe ben je zeker dat de link niet verdacht is?

  • Als de webpagina begin met https:// is het meestal een betrouwbare link. De ‘s’ achteraan staat voor ‘safe’.
  • Als de webpagina schrijffouten bevat dien je extra alert te zijn
  • Als er opdringerig taalgebruik is, laat je dan niet verleiden. Zaken zoals: “klik snel om het resultaat te zien” of “klik door om je gegevens zo snel mogelijk aan te passen” willen je ertoe aanzetten om snel te handelen
  • Zorg voor internetbeveiligingssoftware. Je kan altijd eens minder alert zijn en toch een bepaalde link open klikken. Door een software te installeren kan je je toch beschermen als er schadelijke berichten doordringen tot je computer.
Verkeersagressie

Verkeersagressie

Vertegenwoordigers, vrachtwagenchauffeurs, vuilnisophalers… allemaal beroepen waar werknemers vaak de baan op moeten en in sommige gevallen geconfronteerd worden met het agressief gedrag van andere weggebruikers. Maar ook de gewone chauffeur of fietser die occasioneel een ritje maakt loopt het risico hier vroeg of laat mee in aanraking te komen. 

Rookmelder batterij vervangen

Brandpreventie

Heel wat nieuwe technologieën maken het ons de laatste jaren een stuk makkelijker, zowel voor senioren als de beroepsbevolking. Denk maar aan de PC, tablet & smartphones waar we in een klik kunnen te weten komen wat er elders in de wereld aan het gebeuren is.