Nieuws

Publicatiedatum:

Blijf in beweging, doe het veilig!

Ook dit jaar organiseert het Expertisecentrum Val-en fractuurpreventie Vlaanderen, het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s van 23 t.e.m. 29 april 2018 voor de 7de keer ‘de Week van de Valpreventie’.

In deze week wordt de focus op actief bezig zijn en dit op een veilige manier nog eens extra in de verf gezet. De campagneweek heeft als doel ouderen, hun familie en alle gezondheidszorg-en welzijnswerkers in Vlaanderen te sensibiliseren en te informeren over val-en fractuurpreventie.

Allerlei verenigingen, organisaties, woonzorgcentra,.. die in contact komen met 65-plussers worden aangesproken om iets te doen rond deze problematiek.

Start alvast vandaag. Want het doel van de week is : hoe blijf ik nu veilig en zoveel mogelijk in beweging? Een aantal tips:

  • Blijf in beweging : Het is zeer belangrijk van te blijven bewegen. Het zorgt ervoor dat je fit blijft en verbetert je evenwicht, spierkracht, mobiliteit,.. waardoor je je zelfzekerder zal voelen en de kans op vallen ook verkleint.
    De bewegingsdriehoek kan een hulpmiddel zijn: http://www.valpreventie.be/Portals/Valpreventie/Afbeeldingen/WvdV/2018/2018_EVV_Bewegingsdriehoek.pdf
  • Ga voor een veilig huis.
  • Kies voor goed schoeisel en draag zorg voor je voeten
  • Draag zorg voor je ogen zodat je alles goed kan zien.
  • Wees voorzichtig bij het rechtstaan
  • Let op met medicatie
  • Eet evenwichtig en gezond
  • Of surf naar de site http://www.valpreventie.be, doe mee en maak kans op een award!

Bron: www.valpreventie.be, https://www.gezondleven.be

Verkeersagressie

Verkeersagressie

Vertegenwoordigers, vrachtwagenchauffeurs, vuilnisophalers… allemaal beroepen waar werknemers vaak de baan op moeten en in sommige gevallen geconfronteerd worden met het agressief gedrag van andere weggebruikers. Maar ook de gewone chauffeur of fietser die occasioneel een ritje maakt loopt het risico hier vroeg of laat mee in aanraking te komen. 

Rookmelder batterij vervangen

Brandpreventie

Heel wat nieuwe technologieën maken het ons de laatste jaren een stuk makkelijker, zowel voor senioren als de beroepsbevolking. Denk maar aan de PC, tablet & smartphones waar we in een klik kunnen te weten komen wat er elders in de wereld aan het gebeuren is.