Nieuws

Publicatiedatum:

“112 BE” onmisbaar op je smartphone

1 OPROEP = ALLE HULP

Als je in nood bent en je belt het noodnummer “112”, dan geef je de nodige informatie aan een operator in de noodcentrale. Op basis daarvan bepaalt deze operator welke soort hulp je nodig hebt en stuurt hij een medisch team, de brandweer en/of de politie om je te komen helpen. Je kan 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 naar de noodcentrales bellen voor hulp. Sinds kort zijn de hulpdiensten niet enkel bereikbaar via vaste telefoon en GSM, nu ook via een nieuwe smartphone applicatie (app) 112BE.

112 BE App

Sinds kort werd “112 BE”, een nieuwe smartphone applicatie (app) ontworpen. Via deze app kunnen mensen in nood sneller hulp inroepen van brandweer, ambulance en/of politie. Het belangrijkste voordeel van deze app is dat je de noodnummers niet moet onthouden en je deze dus ook niet kan vergeten als je in nood bent. Je klikt gewoon op het icoontje van brandweer, ambulance of politie afhankelijk van welke hulp je nodig hebt.

De hulpdiensten kunnen dankzij deze app lokaliseren waar je je bevindt. De app stuurt je positie door naar de noodcentrale van zodra je belt. Zo kunnen hulpdiensten kostbare tijd winnen. Wanneer je de noodcentrale gebeld hebt en je reageert niet, laten zij je smartphone rinkelen zodat de hulpdiensten je ook sneller kunnen terugvinden.

Hoe ga je te werk?

  • Download de App: 
Ga naar de App Store (iOS) of Play Store (Android) en zoek naar de app 112BE. Installeer deze app.
  • Registreer je: 
Na de installatie van de app moet je je registreren. Om je te registreren moet je een aantal vragen invullen. Bijvoorbeeld je naam, voornaam, geboortedatum, telefoonnummer, etc.
  • Klaar voor gebruik:
 Om te testen of het werkt, selecteer je een hulpdienst uit het menu. Je krijgt dan de vraag of de app mag bellen. Stop daar de test. Het belvoorstel bevestigt dat de app werkt.

Nadat alles is ingevuld is, plaats je best het icoontje op je beginscherm van je smartphone zodat je deze gemakkelijk en snel kan terugvinden als je in nood bent.
Heb je een smartphone, registreer je snel! Het kan je leven of dat van anderen redden.

Blijf in beweging, doe het veilig!

Ook dit jaar organiseert het Expertisecentrum Val-en fractuurpreventie Vlaanderen, het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s van 23 t.e.m. 29 april 2018 voor de 7de keer ‘de Week van de Valpreventie’.

Enkele tips voor een veilig gebruik van social media

Sociale media wordt alsmaar populairder bij de senioren. Uit cijfers van de Digimeter, die het gebruik van digitale media in kaart brengt, blijkt dat maar liefst vier op de tien 65 plussers facebook gebruikt.

Kou en vriestemperaturen trotseren

De komende dagen belooft het flink koud te worden. Op welke manier kan je jezelf of anderen het best voorbereiden om deze ijzige temperaturen te trotseren?