Nieuws

Publicatiedatum:

1 dag niet

Dit jaar zal de actie tegen woninginbraken ‘1 DAG NIET’ plaatsvinden van 22 tot 28 oktober 2018. Op vrijdag 26 oktober is het de overgang naar het winteruur, het begin van de donkere maanden en daarom ook het hoogtepunt van de actieweek. De inbraken stijgen systematisch tijdens de wintermaanden en daarom is het belangrijk om de preventie ervan in de kijker te zetten.

Er zijn dit jaar een aantal nieuwigheden ten opzichte van 2017. Er zal dit jaar vooral gefocust worden op de sociale media. Burgers zullen op de sociale media massaal veel eenvoudige en doeltreffende tips vinden om inbraken te voorkomen. Op Facebook 1 dag niet – Twitter: @1dagniet - #1dagniet, kan je alles volgen, liken en delen.

Verder wordt er ook een facebookwedstrijd gelanceerd waarbij burgers de talrijke preventie-initiatieven kunnen bezoeken, een selfie nemen op de plaats van het initatief en posten op facebook met de #1dagnietBE. Diegene die de wedstrijd wint maakt kans op een foodtruck om een wijkfeest te organiseren. Zo stimuleert men meteen ook de sociale cohesie in de buurt, welke een essentiële factor is voor inbraakpreventie. Ga dus zeker een kijkje nemen op https://www.1dagniet.be waar je allerlei iniatieven en tips kan terugvinden om woninginbraken te voorkomen.

Bron: www.1dagniet.be

oudermishandeling

Ouderenmis(be)handeling

We kunnen verschillende vormen van ouderenmishandeling onderscheiden, afhankelijk van de vorm van geweld.

Ziekenhuiscriminaliteit

Iedereen komt wel eens in aanraking met een ziekenhuisbezoek, mogelijk als bezoeker of als patiënt. Dit zorgt ervoor dat ziekenhuizen dagelijks te maken krijgen met talloze personen die over de vloer komen.

Phishing mails, online oplichten door middel van mails

Phishing mails

Internet criminelen verzinnen steeds nieuwe trucs om je persoonlijke gegevens te bemachtigen. Phishing is één van de nieuwste trucs. Phising is het online oplichten door middel van valse mails, websites of berichten.