Nieuws

Publicatiedatum:

1 dag niet

Dit jaar zal de actie tegen woninginbraken ‘1 DAG NIET’ plaatsvinden van 22 tot 28 oktober 2018. Op vrijdag 26 oktober is het de overgang naar het winteruur, het begin van de donkere maanden en daarom ook het hoogtepunt van de actieweek. De inbraken stijgen systematisch tijdens de wintermaanden en daarom is het belangrijk om de preventie ervan in de kijker te zetten.

Er zijn dit jaar een aantal nieuwigheden ten opzichte van 2017. Er zal dit jaar vooral gefocust worden op de sociale media. Burgers zullen op de sociale media massaal veel eenvoudige en doeltreffende tips vinden om inbraken te voorkomen. Op Facebook 1 dag niet – Twitter: @1dagniet - #1dagniet, kan je alles volgen, liken en delen.

Verder wordt er ook een facebookwedstrijd gelanceerd waarbij burgers de talrijke preventie-initiatieven kunnen bezoeken, een selfie nemen op de plaats van het initatief en posten op facebook met de #1dagnietBE. Diegene die de wedstrijd wint maakt kans op een foodtruck om een wijkfeest te organiseren. Zo stimuleert men meteen ook de sociale cohesie in de buurt, welke een essentiële factor is voor inbraakpreventie. Ga dus zeker een kijkje nemen op https://www.1dagniet.be waar je allerlei iniatieven en tips kan terugvinden om woninginbraken te voorkomen.

Bron: www.1dagniet.be

BE-Alert- een verwittigd man/vrouw is er 2 waard

Wanneer er in je buurt een gevaarlijke situatie zich voordoet, is het voor je eigen veiligheid van groot belang dat je hier snel en correct van op de hoogte wordt gebracht...

Buurtinformatienetwerken

Een Buurtinformatienetwerk of een BIN is een samenwerking tussen de lokale politie, de lokale bestuurlijke overheid en buurtbewoners.

Tips om veilig te verwarmen

De koude wintermaanden zijn weer aangebroken. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je je huis veilig kan verwarmen. Indien dit niet gebeurt, is er een verhoogde kans op CO-vergiftiging.